חיפוש

קרניבורים אלינו: 2 מתכוני בשר טעימים לחג

החג מתקרב ובא, וכולנו עסוקים בהכנות, בקניות ובבישולים. אין שמחה אלא בבשר ויין – את זה כולם יודעים. אכן, לרגל החג נחפש אחר מתכונים מוצלחים ובשר איכותי שיענג לכולנו את סעודות החג. קבלו שלושה מתכונים טובים לבשר טעים, מתכונים טובים שלכל אחד מהם תוכלו לצקת את הטעם האישי שלכם ואת התבלון המדויק שאתם אוהבים.

 

מתכון ראשון: אסאדו ביין אדום

קייטרינג לאירועים קטנים נותן טיפ חשוב להצלחת הבשר ולריכוך מלא -. כדי לשפר את ריכוך הבשר מומלץ להניח יום לפני האפייה את נתחי הבשר בתבנית, לשמן ולפזר פלפל שחור גרוס ומלח גס. מעל התבלינים הללו יש למזוג בירה לבנה ולפזר תימין. כעת עטפו את התבנית וקררו את הבשר למשך כל הלילה. הבשר סופג את הטעמים למשך הלילה, הוא יעבור בישול שירכך אותו טוב יותר והתוצאה תהיה טעימה יותר.

בסיר עמוק הזהיבו בצל, לאחר מכן יש להוסיף ירקות נוספים כמו שיני שום, פטרוזיליה וגזר. נוסיף גם תבלינים; מלח, פפריקה ופלפל. את כל אלו יש לערבב היטב. לאחר מכן יש להוסיף רסק עגבניות וגם כעת לערבב. נוסיף את היין ומערבבים עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. לאחר הרתיחה יש להוסיף מים ומשאירים לבישול קצר. מומלץ לטעום את הרוטב ולשפר את התיבול בהתאם לטעמכם. המשרה מוכן.

כעת יש להוציא את התבנית עם נתחי האסאדו מהמקרר, צורבים את הנתחים לקבלת צבע שחום במחבת. כעת מניחים את הנתחים בתבנית, את הרוטב יוצקים מעל. מכסים את התבנית ואופים בתנור באפייה ארוכה. חשוב לוודא שיש בתבנית רטיבות, אם הכול התייבש יש להוסיף מים. לקראת סוף האפייה יש להסיר את הכיסוי מעל התבנית ולאפות למשך זמן קצר בחום הגבוה ביותר. מה שנותן לנתחי הבשר צבע שזוף ויפה. https://catering-halel.co.il/small-events

 

מתכון שני: מנסף טלה

כמו לכל מתכון של בשר, גם במתכון זה תוכלו להיעזר באביזרים ייחודיים להכנת בשר. הייבואן גורילה גריל מספק מגוון כלים ואביזרים שמקלים על הכנת הבשר ומשפרים את התוצאות. מנסף מכינים מבשר טלה. במתכון זה נוסיף תבלינים, אורז, שקדים וצנוברים.

כך נכין את הבשר. מתחילים באידוי בצל בשמן זית. עם הזהבת הבצל מוסיפים את רצועות הבשר ומערבבים. כעת יוצקים מים וממתינים לרתיחה. נוסיף את התבלינים, נערבב וננמיך את הלהבה. בישול זה יתמשך למשך כשעה וחצי עד שהבשר יתרכך. עם תום הבישול יש לסנן את הנוזלים ומאחסנים בכלי אחד את הבשר ובכלי שני את הרוטב.

בשלב הזה נעבור להכין את האורז. ראשית קולים את הצנוברים בסדיר גדול. לאחר מכן נכניס לסיר את הבשר, אורז, שמן ותבלינים. יוצקים את הנוזל ומכסים את הסיר. מבשלים למשך כעשרים דקות. להגשה הופכים את תכולת הסיר על מגש שטוח ומעל מפזרים שקדים להגשה חגיגית. https://gorillagrill.co.il

 

לסיכום

בחרו לכם מתכון מעולה לבשר לחג, ושיהיה חג שמח!

בשרים

אולי יעניין אותך גם

טבח
בלוג האוכל
כיצד מתכננים מטבח תעשייתי?

  תכנון של מטבח תעשייתי שונה בצורה משמעותית מתכנון של מטבח ביתי. החל מסדרי הגודל של ציוד, כניסת ספקים, חומרים וכיו"ב, כל הדברים הללו דורשים

קרא עוד »
בצקים
בלוג האוכל
שלושה מתכונים למטבח החדש

רכשתם מטבח חדש בפנל מטבחים, החברה המובילה בארץ לעיצוב וייצור מטבחי יוקרה, ועכשיו ממש בא לכם לבשל משהו. בשבילכם בחרנו שלושה מתכונים מטריפים שתוכלו לבשל

קרא עוד »