חיפוש

10 מתכונים עם דפי אורז טעימים ובריאים

דפי אורז הם מרכיב מגוון ובריא שניתן להשתמש בו במגוון מנות. דפי האורז עשויים מקמח אורז ומים, נטולי גלוטן ודלים בקלוריות, מה שהופך אותם לחלופה מצוינת למוצרים מסורתיים מבוססי חיטה. במאמר זה ניתן לכם עשרה מתכונים עם דפי אורז טעימים ובריאים. אז הנה הם – דפי אורז מתכונים.

 

  • ספרינג רולס וייטנאמי

– משרים דפי אורז במים חמימים למשך 10-15 שניות עד שהם רכים וגמישים.

– מניחים במרכז דף האורז מילויים רצויים כמו שרימפס, חזיר או טופו.

– מקפלים את דפנות דף האורז על המילוי ולאחר מכן מגלגלים היטב.

– מגישים עם רוטב טבילה, כמו רוטב בוטנים או רוטב צ'ילי מתוק.

לחמניות אביב

  • 2. מרק אטריות אורז

– מכינים אטריות אורז לפי הוראות האריזה.

– מחממים מרק עוף או ירקות בסיר על אש בינונית.

– מוסיפים למרק ירקות רצויים, כמו גזר, בוק צ'וי או פטריות ומבשלים עד לריכוך.

– מוסיפים למרק ולירקות אטריות אורז מבושלות ומחממים.

– מגישים חם ומקשטים בעשבי תיבול טריים כמו כוסברה או בזיליקום.

 

  • פיצה נייר אורז

– מחממים תנור ל-375 מעלות צלזיוס.

– משרים דפי אורז במים חמימים למשך 10-15 שניות עד שהם רכים וגמישים.

– מניחים דפי אורז מושרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

– מורחים רוטב עגבניות על דפי האורז ומוסיפים תוספות רצויות כמו גבינה, ירקות או בשרים.

– אופים בתנור במשך 10-12 דקות, או עד שהם פריכים וזהובים.

 

  • גלילי נייר אורז עם רוטב בוטנים

– משרים דפי אורז במים חמימים למשך 10-15 שניות עד שהם רכים וגמישים.

– מניחים במרכז דף האורז מילויים רצויים כמו ירקות טריים או שרימפס מבושלים.

– מקפלים את דפנות דף האורז על המילוי ולאחר מכן מגלגלים היטב.

– מגישים עם רוטב טבילה עשוי חמאת בוטנים, רוטב סויה ומיץ ליים.

 

  • לחמניות סלט דפי אורז

– משרים דפי אורז במים חמימים למשך 10-15 שניות עד שהם רכים וגמישים.

– מניחים במרכז דף האורז מילויים רצויים כמו ירקות טריים או עוף מבושל.

– מקפלים את דפנות דף האורז על המילוי ולאחר מכן מגלגלים היטב.

– מגישים עם רוטב עשוי עם רוטב סויה, חומץ אורז ודבש.

לחמניות סלט

  • דף אורז מוקפץ

– משרים דפי אורז במים חמימים למשך 10-15 שניות עד שהם רכים וגמישים.

– מחממים שמן בווק או במחבת גדולה על אש גבוהה.

– הוסף לווק ירקות וחלבונים רצויים, כגון פלפלים, בצל ועוף, ומטגנים תוך ערבוב עד שהם מוכנים.

– מוסיפים לווק את דפי האורז המושרים ומטגנים תוך ערבוב עד שהם מתחממים.

– מגישים חם ומקשטים בעשבי תיבול טריים כמו בזיליקום או כוסברה.

 

  • גלילי סושי גליון אורז

– משרים דפי אורז במים חמימים למשך 10-15 שניות עד שהם רכים וגמישים.

– מניחים במרכז דף האורז מילויים רצויים כמו ירקות טריים או דגים מבושלים.

– מקפלים את דפנות דף האורז על המילוי ולאחר מכן מגלגלים היטב.

– פורסים לחתיכות בגודל ביס ומגישים עם רוטב סויה ווסאבי.

 

  • טאקוס דפי אורז

– משרים דפי אורז במים חמימים למשך 10-15 שניות עד שהם רכים וגמישים.

– מניחים במרכז דף האורז מילויים רצויים כמו בשר טחון מבושל או ירקות בגריל.

– מקפלים את דפנות דף האורז על המילוי ולאחר מכן מגלגלים היטב.

– מגישים עם סלסה עשויה עגבניות טריות, בצל וכוסברה.

 

  • דף אורז פאד תאי

– משרים דפי אורז במים חמימים למשך 10-15 שניות עד שהם רכים וגמישים.

– מחממים שמן בווק או במחבת גדולה על אש גבוהה.

– הוסף לווק ירקות וחלבון רצויים, כגון נבטי שעועית, שרימפס וטופו, ומטגנים תוך ערבוב עד שהם מוכנים.

– מוסיפים לווק את דפי האורז המושרים ומטגנים תוך ערבוב עד שהם מתחממים.

– מגישים חם ומקשטים בעשבי תיבול טריים כמו בזיליקום או כוסברה.

 

  • כופתאות דפי אורז

– משרים דפי אורז במים חמימים למשך 10-15 שניות עד שהם רכים וגמישים.

– מניחים במרכז דף האורז מילויים רצויים כמו חזיר טחון או פטריות.

– מקפלים את דפנות דף האורז מעל המילוי ולאחר מכן אוטמים היטב.

– לאדות את הכיסונים בסלסילת אדים במשך 10-12 דקות, או עד שהם מוכנים.

– מגישים חם עם רוטב טבילה עשוי רוטב סויה, חומץ אורז ומשחת צ'ילי.

 

סיכום

דפי אורז הם מרכיב מגוון ובריא שניתן להשתמש בו במגוון מנות. מתכון עם דפי אורז הוא קל להכנה, טעים ובריא. זו דרך מצוינת לשלב את המרכיב הרב-תכליתי הזה בבישול שלך, וניתן להשתמש בהם להכנת מגוון רחב של מנות טעימות ובריאות.

דפי אורז בריאים

אולי יעניין אותך גם

ארוחה כל שבוע
אוכל
נמאס לכם לטרוח לשבת? יש פתרון!

אוהבים להשקיע את מיטב כוחותיכם לקראת ארוחת בכל שבוע, אבל מרגישים שהפעם אתם זקוקים למנוחה? מצפים לאורחים רבים בשבת הקרובה ולא מעוניינים להפוך להיות עבדים

קרא עוד »
פיצוחים קלויים
אוכל
3 סוגי הפיצוחים הקלויים

הפיצוחים נמצאים לידינו כמעט בכל סיטואציה בישראל: קינוח ונשנוש בסוף ארוחה, מנה מלווה למשקאות אלכוהוליים שונים, או כמובן כחלק בלתי נפרד מצפייה באירועי ספורט בדגש

קרא עוד »