חיפוש

מתכון להכנת צלעות טלה במעשנה

בשר עשוי במעשנה זה חווית חובה לכל חובב בשר באשר הוא, וצלעות טלה במעשנה בכלל. מתכון להכנת צלעות טלה ברמה גבוהה וכמה טיפים שיוסיפו לכם לצלחת. 

 

כל מה שצריך להכנת צלעות טלה במעשנה

 

ציוד

לפני שנגיע לרשימת המרכיבים הדרושים להכנת צלעות טלה במעשנה, נעשה לכם קודם כל סדר איזה ציוד אתם צריכים:

  • מעשנה – כמובן. רצוי לחמם אותה מראש, לחום של כ- 120 מעלות.
  • מדחום טמפרטורה לבשר – מומלץ, אבל לא חייב. באמצעות המדחום תוכלו לבשל את הבשר עד לדרגת העשייה שאתם רוצים בצורה המדויקת ביותר, ולא תצטרכו לנסות ולהעריך מהו הזמן המשוער לעישון הבשר כמו שאתם רוצים. 

 

מרכיבים

קודם כל, הסוד הוא בנתח שאתם קונים. קנו את הצלעות במקום איכותי, ובקשו מהקצב שיחרוץ לכם את העצם, כך שלאחר מכן כשתגיעו לשלב שבו תצטרכו לפרוס את הנתח יהיה לכם קל יותר. את נתח הצלעות השלם עדיין נתבל לפני העישון בזמן זית ובתערובת תבלינים שערבבנו מראש.

כמובן שאם אינכם מתחברים לאחד מן התבלינים שפירטנו מטה תוכלו לוותר עליו. זה כל היופי בעישון בשר – הטעם הטוב שהבשר מקבל מתבסס בעיקר על אופן הצלייה שלו, שנעשית באמצעות עשן ובטמפרטורה נמוכה, ובקפיסי העץ התורמים גם הם לטעם. 

 

כל המרכיבים להכנת צלעות טלה במעשנה2

נתח צלעות טלה שלם (מחורץ).

פלפל שחור.

מלח.

חצי כפית תבלין שום.

חצי כפית אבקת בצל.

כפית פפריקה.

מעט תבלין עשבים כגון בזיליקום/טימין/רוזמרין.

 

סדר הפעולות

  1. ניקוי הנתח במידה ויש צורך.
  2. תיבול הנתח בשמן זית ובתערובת התבלינים. שימו לב שמרחתם את התבלינים והשמן על הנתח מכל צדדיו.
  3. מעשנים את הצלעות במעשנה שחוממה מראש על חום של 120 מעלות.
  4. לאחר שהוצאתם את הנתח מהמעשנה, הניחו לו מעט לפני שאתם פורסים אותו. לאחר כמה דקות תוכלו לפרוס אותו בקלות, וליהנות מצלעות עסיסיות. 

 

טיפים

  • היזהרו שלא לעשן את הצלעות יתר על המידה, אחרת הן יאבדו את העסיסיות שלהן. 
  • בדקו את טמפרטורת הבשר עם מדחום בשר. הטמפרטורה המומלצת לצלעות טלה היא בין 56 ל- 65 מעלות. 
  • צלעות טלה במעשנה מגיעות לדרגת מדיום רייר לאחר כשעה, בהנחה וחיממתם מראש את המעשנה. 
  • מומלץ לבחור את סוג העצים לעישון הבשר בהתאמה לסוג הבשר אותו אתם רוצים לעשן. לעישון צלעות טלה מומלץ לבחור בעץ פקאן/ עץ אגוז/ עץ היקורי, בכל מקרה שימו לב כל העצים שבחרתם מתאים לעישון קצר. 

 

לסיכום

לצורך הכנת צלעות במעשנה בקלות כדאי לבקש מהקצב כתר שלם של צלעות, המחורץ בין לבין, מה שיקל עליכם לחתוך את הבשר לאחר העישון. ראשית חממו את המעשנה מראש, משחו את הנתח בשמן זית ובתערובת התבלינים שערבבתם מראש, והניחו אותו לעישון למשך שעה בערך. מומלץ לעקוב אחרי טמפרטורת הבשר בעזרת מדחום בשר מתאים. 

מתכון להכנת צלעות טלה במעשנה

אולי יעניין אותך גם