חיפוש

מתכון להכנת סקלופיני עגל בלימון ומרווה

 

אם אתם מחפשים מתכון מהיר וקליל, אך אחד שלא יראה כזה – סקלופיני היא התשובה שלכם. סקלופיני הינה מנה של פרוסות בשר או עוף המוגשות בתוך רוטב טעים שמקפיץ את המנה והופך אותה לאהובה על מבוגרים וילדים כאחד, כך שגם אם האורחים הפתיעו אתכם או שבא לכם להפתיע את הילדים, תוכלו לעשות זאת בקלות רבה. 

 

הסקלופיני

הסקלופיני, שבא במקור מאיטליה, הוא בשר עגל חתוך דק ומטוגן. את הסקלופיני נהוג להגיש ברוטב, לצד תוספת כלשהי, בדרך כלל אורז. כיום ניתן למצוא הרבה וריאציות של אותה המנה, עם חלקי בשר שונים ורטבים שונים. אם המנה הזו מזכירה לכם את השניצל המוכר והאוהב, אתם לא מדמיינים. גם כאן הרעיון הוא לטגן את פרוסות הבשר כשהן דקות, אחרי שקימחנו אותן. ההבדל הוא, שאת סוף הבישול אנו מסיימים בבישול קצר של חתיכות הבשר בתוך רוטב, מה שהופך את המנה הזו גם למנה עם זמן הכנה מהיר, וגם למנה שנראית ברמה גבוהה. 

 

טיפים לטיגון מוצלח של פרוסות הבשר

הבשר מתנהג אחרת מעוף כאשר מטגנים אותו, ולכן גם אם אתם אלופים בלטגן שניצל כדאי שתקפידו על הדברים הבאים:

  • חשוב מאוד שפרוסות הבשר יהיו דקות. 
  • ייבשו את הבשר לפני שאתם מקמחים אותו ומטגנים אותו. 
  • אל תטגנו את כל פרוסות הבשר יחד, השאירו מקום במחבת, כך תהיו בטוחים של פרוסה תיטגן בצורה מיטבית. 
  • הקפידו על אש גבוהה אבל לא גבוהה מידי שתשרוף לכם את חתיכות הבשר. 

 

רשימת מצרכים הדרושים להכנת המתכון

8 פרוסות עגל דקות.

2 שיני שום. 

חבילת פטריות .

3 לימונים.

כוסברה.

עלי מרווה (6-8 עלים).

רבע כוס יין לבן .

ארבע כפות שמן זית.

מלח.

פלפל.

כוס ציר עוף (או לחילופין כף אבקת מרק עוף עם מים רותחים).

 

הכנת הסקלופיני

 

הכנת העגל

  • תחילה רצוי לעבור על פרוסות העגל עם פטיש של שניצלים על מנת שהחתיכות יהיו דקות מאוד.
  • לתבל כל פרוסה במלח ופלפל לפי הטעם, ולטבול בקמח מכל הצדדים. 
  • במחבת על אש בינונית לחמם מעט שמן זית, ולטגן את פרוסות העגל עד להשחמה.
  • להוציא את פרוסות העגל ולהניח בצד. 

 

הכנת הרוטב

  • במחבת לטגן מעט 2 שיני שום פרוסות.
  • להוסיף את חבילת הפטריות החתוכות ולערבב.
  • לאחר שהפטריות מעט מתרככות, להוסיף את הרבע כוס יין ולבשל למשך כמה דקות.
  • לתבל בפלפל ומלח, להוסיף את עלי המרווה, מיץ מ- 2 לימונים, ופרוסות לימון מלימון אחד. 

 

הכנת המנה הסופית

  • לצרף את פרוסות העגל המטוגנות בתוך המחבת עם הרוטב, להוסיף כוס ציר עוף או תחליף לו, להרתיח ולבשל כ- 5 דקות. 
  • מומלץ להגיש את מנה עם כל תוספת שאוהבים לאכול יחד עם רוטב, כגון אורז, תפוחי אדמה אפויים, פסטה, שעועית ועוד. 

 

בתאבון!

מתכון להכנת סקלופיני עגל בלימון ומרווה

אולי יעניין אותך גם