חיפוש

מתכון להכנת פיקניה על האש

פיקניה הוא חלק מהפרה שקצת פחות פופלרי באזורנו, אך הוא עסיסי ועשיר בטעמים, ואל תתפתו לוותר על פס השומן שמלווה אותו. 

 

שורשיה של הפיקניה

נתח הפיקניה פופולרי ביותר בפורטוגל – משם גם מגיע שמו, בברזיל וארצות הברית. נתח זה הוא מאזור שריר הירך הדו ראשי של הפרה, ממש מעל האגן שלה, ומגיע עם פס שומן לכל אורכו. ניתן למצוא את הפיקניה בשמות שונים ברחבי העולם – בארץ לדוגמא, הוא נקרא שפיץ צ'אך, ובארצות הברית תוכלו למצוא אותו במגוון של שמות שונים, כמו Rump cover.

 

צורות ההכנה של הפיקניה

בארצות הברית, יסירו מנתח הפיקניה את השומן לפני שהוא יגיע אליכם לצלחת, אך אם תזמינו פיקניה במסעדה בברזיל, סביר להניח שתקבלו את הנתח חתוך ומשופד, כששכבת השומן היא החיצונית, ומבושל על הגריל. ברמת העיקרון, אפשר להכין את נתח הפיקניה בכל דרך שתבחרו: פרוסות, שיפודים או נתח שלם. כמובן כי גם אפשר לבשל אותו, להכין אותו בתנור או לעשות אותו על האש.

 

פיקניה על האש

 

כנתח שלם

  • חממו את המנגל מראש.
  • תבלו את הנתח מכל צדדיו בתבלינים שאתם רוצים (עדיף להיצמד למלח ופלפל, ולהכין תוספות ורטבים שילוו את הבשר).
  • הניחו את נתח הפיקניה על המנגל, כאשר צד השומן פונה כלפי מטה למשך כ- 20 דקות.
  • הפכו את הנתח וצלו אותו על הצד שללא שומן כ- 5 דקות נוספות.
  • מומלץ לעשות שימוש במדחום בשר – טמפרטורת הנתח המומלצת היא 55 מעלות.
  • תנו לנתח לנוח כ- 10 דקות לפני שתאכלו אותו.

 

כשיפודים

  • תוכלו לחתוך את הנתח ולשפד אותו בדרך הרגילה, או בכל דרך שתבחרו (פרוסות, קוביות וכו').
  • תבלו את החתיכות בתבלינים כפי רצונכם.
  • צלו את השיפודים כ- 3 דקות בערך לכל צד.

 

רוטב צ'ימיצ'ורי

  • מאחר והתיבול של הבשר הוא פשוט, על מנת לשמור על טעמו העשיר, מומלץ להכין לכם ליד הבשר רוטב צ'ימיצ'ורי שילווה אותו.
  • הכניסו למעבד מזון חצי חבילת פטרוזיליה, חצי חבילת כוסברה, פלפל צ'ילי אדום אחד, 3 שיני שום, וחצי בצל וטחנו אותו בפולסים קצרים.
  • הוסיפו שליש כוס שמן זית, 2 כפות חוץ בן יין לבן, והמשיכו לטחון.
  • כאשר התערובת מוכנה (הרוטב אינו צריך להיות חלק ואחיד אלא מעט גס) הוסיפו מלח ופלפל וערבבו.

 

טיפים

  • קנו את נתח הבשר מקצבייה איכותית. נתח באיכות ירודה עלול לגרום להשקעה שלכם לרדת לטמיון ויאכזב אתכם.
  • כאשר אתם חותכים את הנתח, השתדלו לחתוך נגד כיוון הסיבים.

 

לסיכום

נתח הפיקניה הגיע אלינו היישר מפורטוגל, וחושף בפנינו נתח בשר איכותי וטעים לא פחות מהאנטריקוט, הפילה והסינטה שכולנו מכירים ואוהבים. תוכלו לצרוב אותו על המנגל בכל דרך שתבחרו – כנתח שלם או על שיפודים, ובתיבול בסיסי בלבד לקבל ארוחת מלכים!

מתכון להכנת פיקניה על האש

אולי יעניין אותך גם