חיפוש

מתכון להכנת עוף צלוי בנוסח צרפתי

לפניכם מנה טעימה במיוחד שמשלבת את סוד המטבח הצרפתי שטמון בתוך עוף צלוי למשעי שנהנה ממשחתו במרינדה מדהימה, סמיכה וייחודית הנותנת לנו תחושה שאולי באמת הכל התחיל שם. שם. בצרפת הסקסית, הנעימה והמלאת תשוקה שתמיד מזכירה לנו את החשק שקיים באוכל, את האהבה הגדולה אליו והמסירות שגורמת לנו להתאהב כל פעם מחדש.

והפעם מנה פשוטה, קסומה וקלה המשלבת עוף צלוי עם אותן ירקות שהחיבור שלהן יחד יוצר לנו שילוב קסום של להקה מצליחה שהחיבור בין כל נגניה לסולן שבה הופך לאחד. אז הנה המתכון שלפניכם נושא בתוכו את סודותיו הכמוסים ביותר של עוף צלוי ואלגנטי שרק מהביס הראשון במנה תמצאו את עצמכם מתחילים למלמל מילים שלא הכרתם בצרפתית רופפת. 

 

מצרכים

  • 1 וחצי קילו עוף.
  •  1 בצל.
  •  2 גזרים.
  • 2 גבעולי סלרי.
  • 4 שיני שום.
  • 4 גבעולי תימין.
  • 2 עלי דפנה.
  • 40 גר' מחמאה.
  • חצי כוס שמן.
  • מים.
  • מלח.
  • פלפל שחור.

 

הוראות הכנה

  1. להשאיר את העוף כמו שהוא. אל תתפתו לחתוך אותו או לחלק אותו, אלא שמרו בעיקר על שלמותו ועל צורתו. אפשר לסגור אותו באמצעות חוטים או קיסמי שיניים לאלו שמעוניינים להוסיף לתוכו אורז.
  2. קחו את העוף ופזרו עליו פלפל ומלח במשיחות קלות גם בפנים וגם בחוץ והכניסו לתוכו שיני שום קלופות שנחצו מבעוד מועד, גבעולי טימין ועלי דפנה.
  3. חממו במחבת גדולה את השמן והמחמאה והשחימו את העוף מכל צדדיו.
  4. רפדו תבנית בנייר אפייה והניחו את העוף לצד. לאחר מכן, קחו חלק משומן הטיגון על העוף עצמו והכניסו לתנור שחומם על 200 מעלות לפני. חכו 15 דקות.
  5.  במהלך הבישול תרטיבו כמה פעמים את העוף במיצי הצלייה.
  6. תחתכו בצל, סלרי וגזרים לחתיכות, תוציאו את העוף ותזיזו אותו לצד השני ופזרו מעליו את הירקות החתוכים.
  7. תוסיפו מים רותחים עד גובה של סנטימטר אחד. תהפכו את העוף על הגב ותרטיבו בנוזלים. לאחר ממכן, הוציאו את העוף.
  8. גרדו מהתבנית את שאריות הירקות, שפכו נוזלים על ידי מסננת ובזהירות יתרה תביאו לרתיחה.
  9. באמצעות כף קטנה תוציאו את השומן שקיים מעל הרוטב ותמליחו ותפלפלו.
  10. תחתכו את העוף למנותותגישו חם.
  11.  אופציה נוספת שאפשרית היא למלא את העוף באורז עם כל מיני תוספות זה מומלץ מאוד וכמובן למי שמעוניין רצוי להכין את האורז כמובן לפני, למלא את העוף, לסגור באמצעות קיסמי עץ או חוט תפירה ולצלות את העוף. וכמובן שבסוף ההכנה לא לשכוח להוציא את החוטים/ קיסמים .  ב ת א ב ו ן ! !

מתכון להכנת עוף צלוי בנוסח צרפתי

אולי יעניין אותך גם