חיפוש

מתכון להכנת לחמניות בריוש

לחמניות בריוש הן תוספת מפנקת לארוחה, מאחר והן רכות ואווריריות. ההכנה שלהן פשוטה מאוד, אך מומלץ להתחיל להכין אותן ערב לפני כן. אם מתחשק לכם לפנק את עצמכם במתכון צרפתי ולהרגיש מינימום בארוחת בוקר בבית מלון בפריז – הכינו את המטבח. 

 

לחמניות בריוש

לחמניות הבריוש שהגיעו אלינו היישר מצרפת, הן לחמניות עשירות בחמאה וביצים, ועשויות מבצק שמרים, כך שהתוצאה המתקבלת הינה לחמנייה אוורירית ורכה מאוד. מראה הלחמנייה זהוב ומבריק, והוא אינו לחם ואינו עוגה, ולכן מהווה שינוי מתוק וטעים בארוחת הבוקר, ומשתלב עם ארוחה מלוחה או מתוקה.

תוכלו למצוא גרסאות רבות להכנת לחמניות הבריוש, השונות בצורתן וביחס המצרכים, או כאלה המוכנות כלחמנייה ריקה או במילויים שונים כמו שוקולד, קרם, גבינה ועוד.

 

מצרכים

קילו קמח (עדיפות לקמח לחם/חלות, אך גם קמח רגיל יעשה את העבודה).

10 ביצים + 2 ביצים להברשה מעל הלחמניות.

חצי כוס חלב+ 2 כפות.

כפית תמצית וניל .

3 כפות סוכר.

20 גרם שמרים יבשים.

20 גרם מלח.

600 גרם חמאה (רכה ולא מומסת).

 

הכנת הבצק

  • בקערה נשים קילו קמח, עשר ביצים, חצי כוס חלב + 2 כפות, 3 כפות סוכר וכפית תמצית וניל ונתחיל ללוש.
  • את 600 גרם החמאה הרכה חתכו לקוביות והוסיפו לבצק בהדרגה, והמשיכו ללוש עד שהבצק מתאחד. כעת ניתן להוסיף מעט מלח וללוש את הבצק מעט עד להטמעה.
  • עטפו את הקערה בניילון נצמד והעבירו למנוחה במקרר של לילה שלם (ההמלצה – 12 שעות. אם אין לכם סבלנות לחכות, חכו לפחות ארבע שעות).
  • לאחר המנוחה במקרר, נקמח את המשטח העבודה שלנו ונחלק את הבצק לתשעה כדורים שווים ונניח עליו להכנת הלחמניות.
  • את עיצוב הלחמניות אתם בוחרים: תוכלו להניח אותן ככדורים יפים על גבי התבנית ולקבל לחמניות עגולות. אופציה נוספת הינה לרדד כל כדור לנחש ולאחר מכן לשבלול עגול.
  • לאחר שסידרתם את הלחמניות בתבניות, טרפו 2 ביצים והברישו את הלחמניות. אם בחרתם ליצור שבלולים, הניחו אותם בתבנית אינגליש קייק על גבי נייר אפייה, כ- 3 שבלולים בתבנית אחת.
  • כסו את התבניות והניחו להן לתפוח למשך כשעה בערך.
  • הברישו שוב את הלחמניות בביצה, והכניסו את הלחמניות לתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות.
  • טיפ: לאחר כחמש דקות אפייה, הנמיכו את החום לכ- 160 מעלות.
  • זמן אפייה ממוצע – 20 דקות. מומלץ לעקוב ולראות מתי הלחמניות בריוש הופכות זהובות, כיוון שלכל תנור זמן אפייה שונה.

 

המלצת הגשה

הגישו את הלחמניות בריוש כשהן חמות, בארוחת הבוקר, לצד ממרחים שונים, גבינות, ירקות וביצים במחבת או דג סלמון מעושן. תוכלו גם לצרף אותן לארוחת בוקר מתוקה ומפנקת לצד ממרח שוקולד וקרואסונים. הלחמניות הללו יהיו נהדרות עם כל גרסה של ארוחת בוקר שתרצו, ויהפכו את הארוחה שלכם לפינוק המושלם. בתאבון!

מתכון להכנת לחמניות בריוש

אולי יעניין אותך גם