כמו שידוע לנו מזמן שילוב של עוף עם תוספות מתוקות כאלו ואחרות הוכיח את עצמו. הניגודיות בין המתוק לטעמי העוף מזמן התגדלו כמעדן מנצח, ולכן נשאר לנו רק לשדרג את השילוב המנצח בתוספת של תבלינים ועשבי תיבול שיעדנו ויאזנו את המנה והעיקר יצרו תוצאה שתהפוך להיות השחקן המרכזי בארוחת שישי שלכם.
אז קבלו את המתכון המדהים של עוף צלוי בתערובת דבש ותבלינים. מתכון מנצח שגורם לחום התנור שלנו לעלות ניחוחות של תשוקה בזמן עבודה של שעתיים, לגרום לכולם להאמין שאנחנו שפים מקצועיים, לקצור מחמאות ובעיקר לשבוע ממנה שבאמת שכל אחד מאיתנו יכול להכין, אפילו אלה שהמטבח הביתי מבחינתם הוא מחוץ לתחום. תהנו.
המצרכים לעוף
- 1 עוף טרי.
- 1 כף של תערובת המורכבת מחרדל, מלח, אורגנו, תימין, בזיליקום ופפריקה מתוקה.
- 2 כף דבש.
- 2 כף שמן זית.
- 1 כפית מלח.
- 1 כפית פלפל גרוס.
- 2 שיני שום קצוצות דק.
- 1 כף מיץ לימון.
המצרכים לאורז
- 2 כוס אורז.
- 1 כף שמן זית לטיגון.
- עלי תרד קצוצים.
- פטרוזיליה קצוצה.
- כוסברה קצוצה.
- עלי נענע קצוצים.
- עלי בזיליקום קצוצים.
- מלח.
- 3 כפות שמן זית.
אופן ההכנה
- לדאוג שהתנור יחומם על 180 מעלות, כאשר גם החלק העליון וגם החלק התחתון עובדים וזאת על מנת ליצור אחידות בחום המגיע לעוף ובישולו מכל צדדיו.
- לאחר מכן, נשים את העוף בתוך קערה גדולה.
- מעליו נוסיף את כף התערובת שהכנו לפני ונוסיף: מלח, פלפל, דבש, שמן זית, שום ומיץ לימון.
- לאחר שניקינו טוב את הידיים בעזרת סבון וניגבנו אותם. נתחיל בפעולת הפינוק של העוף. נמרח ונעסה את אותו יחד עם הרוטב שיצקנו לתוכו ונעשה זאת במסירות ובאהבה כמספר דקות. (לא לצחוק ! זה חשוב מאוד !).
- נעביר את העוף לתוך סיר ונכניס לתנור למשך זמן של שעתיים בערך.
- בינתיים שריחות העוף עולים לאיטו נכין את האורז: נטגן את האורז עם שמן זית. לאחר מכן, נוסיף לו מים רותחים לפי כמות האורז ונסגור את הסיר.
- נחכה לרתיחה, נוריד את אש הלהבה ונשאיר את המכסה מבלי להרים. נכון זה מאתגר, אבל כדי שהאורז יפתח כמו שאנחנו רוצים חייב לתת לו לטפוח.
- לאחר מספר דקות אפשר לכבות את האש ולהשאיר את הסיר לעמוד כרבע שעה.
- לאחר שחיכינו נעביר את האורז לקערה, נכניס לתוכה את המלח, השמן והעלים ונערבב טוב עד שהאורז יפתח וייפרד לאיטו האחד מהשני יצור אורז עסיסי לבן ומתובל לעניין.
- לאחר מכן, נעביר את האורז לצלחות ונניח ליד כל מנת אורז את העוף יחד עם רוטב שנגרור מהקערה ונשפוך בעדינות על האורז עצמו.