מתכון להכנת פחזניות סנט אונורה

עוגת פחזניות סנט אונורה היא קינוח צרפתי קלאסי, שבבסיסה יש בצק עלים, מעליו סידור מעוגל של פחזניות קרם פטיסייר, וזילוף של קרם פטיסייר ביניהן. על אף שזו הצורה הקלאסית של פחזניות סנט אונורה, כיום אפשר למצוא גרסאות שונות, עם זיקה לגרסה המקורית. ההבדלים העיקריים בין המתכונים השונים הם בעיקר בטעם הקרם ובאופן הסידור של הבצק והפחזניות שמעל.

 

בסיס העוגה

 

מרכיבים

חבילת חמאה (100 גרם)

חלמון מביצה אחת

חצי כפית תמצית וניל

חצי כוס אבקת סוכר

כוס קמח + כף

 

אופן ההכנה

  • ערבבו במיקסר חמאה רכה יחד עם חצי כוס אבקת סוכר עד להטמעה.
  • הוסיפו חצי כפית תמצית וניל וחלמון ביצה בתערובת של החמאה והאבקת סוכר עד להטמעה של הביצה.
  • הוסיפו את הקמח וערבבו עד שתקבלו בצק אחיד. הבצק צריך לצאת רך.
  • רדדו את הבצק על גבי משטח מקומח לעיגול בקוטר של 24 ס"מ, והניחו בתבנית מתאימה.
  • על מנת שהבצק לא יתפח באפייה, נעצו בו מזלג ליצירת חורים קטנים.

 

בצק רבוך (פחזניות)

 

רכיבים

כוס קמח +כף

כפית מלח

כפית סוכר

חבילת חמאה

4 ביצים M

כוס ורבע מים

 

אופן ההכנה

  • בקערה ערבבו סוכר, קמח ומלח יחד.
  • בסיר קטן המיסו חמאה ומים עד להרתחה, המשיכו לערבב כל הזמן על אש גבוהה.
  • הוסיפו את החומרים שערבבתם בקערה (הסוכר, הקמח והמלח) אל הסיר וערבבו עד שתקבלו תערובת חלקה.
  • כבו את האש והמשיכו לערבב עוד, עד שהבצק ייפרד מדפנות הסיר בקלות.
  • הניחו לבצק להתקרר מעט, ואז הוסיפו את הביצים לתערובת בהדרגה, והקפידו לערבב כל הזמן עד שהכל יתמזג.

 

הכנת העוגה

  • את התערובת של הבצק הרבוך הכניסו לשקית זילוף (עם צנתר)
  • על בסיס העוגה שהכנו קודם בתוך תבנית עגולה, צרו בעזרת השקית זילוף ספירלות במרווחים של שני ס"מ בין אחת לאחת. השיטה המומלצת לזילוף היא מבחוץ כלפי פנים.
  • הכניסו לתנור לכ- 40 דקות (או עד להזהבה), בחום של 160 מעלות. אל תפתחו את התנור בזמן האפייה!

 

רכיבים

קרם פטיסייר

מרכיבים

חצי כוס סוכר

רבע כוס קורנפלור

כוס וחצי חלב

רבע כפית מלח

חלמונים מ- 4 ביצים

מקל וניל

2 כפות חמאה

כוס וחצי שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה

  • הקציפו את החלמונים עם הסוכר, ולאחר מכן הוסיפו את הקורנפלור והמלח עד לקבלת מרקם דביק.
  • בסיר, חממו את החלב על האש עם מקל הוניל כשהוא חצוי (על מנת שהגרגירים יספגו בחלב החם). לאחר שהחלב התחמם הוציאו את המקל וניל.
  • הוסיפו את החלב החם אל החלמונים המוקצפים, המשיכו לערבב כל הזמן.
  • העבירו את התערובת הדלילה שהתקבלה דרך מסננת אל סיר, ובשלו את התערובת המסוננת על אש נמוכה עד שיסמיך מעט.
  • הסירו את התערובת מהאש והוסיפו את החמאה עד להטמעה.
  • עטפו את הקרם בנייר נצמד והכניסו למקרר. בנתיים הקציפו שמנת מתוקה יחד עם מעט סוכר. כאשר יתקרר ויתמצק הקרם פטיסייר, אחדו אותו עם הקצפת שהכנתם.

 

לסיום

  • צרו חור קטן בכל הפחזניות האפויות ומלאו אותן בקרם באמצעות שקית זילוף.
  • ניתן להכין קרמל ולטבול את הפחזניות.
  • הכינו קרם נוסף לטעמכם וזלפו בין הפחזניות.

מתכון להכנת פחזניות סנט אונורה

אולי יעניין אותך גם

מתכון להכנת קרמשניט
קינוחים
מתכון להכנת קרמשניט

עוגת קרם שניט היא קינוח אירופי קלאסי ומהמם, בגרמניה קוראים לו קרם שניט, בצרפת מילפיי ולפעמים גם עוגת נפוליאון והוא בנוי משכבות של בצק וקרם

קרא עוד »