חגי תשרי עוד שניה כאן, ואתם מוצאים את עצמכם מתלבטים על מנה חגיגית, מרשימה, וטעימה שכל האורחים שלכם יאהבו? קיימות אפשרויות רבות, אך אין ספק כי עוף ממולא הוא מנה המשמחת את לבם של רבים וטובים, מגדול ועד קטן.
כשהוא יעלה על שולחנכם, כל האורחים שלכם בוודאי יתפעלו ויתרשמו מאוד, אך למען האמת (אל תגלו לאף אחד!) להכין עוף ממולא זה סיפור לא מסובך בכלל. מדובר במנה פשוטה להכנה, אך עם זאת מאוד מרהיבה למראה עין ומאוד ערבה לחיך.
אז למה אתם מחכים? המתכון לפניכם.
החומרים הנדרשים להכנת עוף ממולא
- עוף שלם
- ציפוי העוף: 5 כפות שמן זית, 5 כפות סילאן, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח גס.
- מלית העוף: כוס וחצי אורז בסמטי, חצי כוס צימוקים כהים, 8 משמשים מיובשים, 6 שזיפים מיובשים, 5 כפות צנוברים, חופן פטרוזיליה, חצי כפית קינמון, כפית מלח דק, רבע כפית פלפל שחור.
התארגנתם על כל מה שצריך? קדימה, בואו נתחיל להכין את העוף הממולא המושלם.
אופן ההכנה
- בשלו את האורז בסיר עם 2 ורבע כוסות מים והביאו לרתיחה.
- ערבבו את חומרי המלית יחד עם האורז המבושל עד שהכול אחיד.
- מלאו את העוף שלכם במלית. דחסו היטב ככל הניתן וסגרו את פתחו של העוף בעזרת שני שיפודי עץ.
- צפו את העוף בציפוי של שמן הזית, הסילאן, הפפריקה המתוקה, והמלח הגס.
- הניחו את העוף בתבנית משומנת, עמוקה, וגדולה.
- השתמשו בשאריות המלית והניחו אותם בצדי העוף. הוסיפו חצי כוס מים.
- כסו את התבנית בשכבת נייר כסף כפולה, ואפו בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך שעה וחצי.
- הסירו את נייר הכסף, הנמיכו את חום התנור ל-180 מעלות, ואפו אותו במשך חצי שעה נוספת עד שהוא שחום ויפה.
מתכוני עוף נוספים וטעימים
פתחנו לכם את התיאבון למתכוני עוף נוספים? אין ספק כי עוף ממולא הוא מנה קלה להכנה אך מרשימה כאחד, הטעימה לחיך של כולנו. מתכוני עוף על כלל סוגיהם מתאימים לסעודות שבת, חג, וגם סתם לארוחת ערב או צהריים מושקעת ביום יום.
ברחבי הרשת ניתן למצוא מתכונים לפי סוג מנה, יחד עם מתכוני עוף רבים – מחזה עוף עסיסי על הפלנצ'ה, שניצל מושלם ופריך, וכמובן עוף ממולא, עוף בתנור, ותבשילי עוף שונים ומגוונים.
שימו בצד את ספרי הבישול הישנים – את הכול ניתן למצוא היום במהירות באינטרנט!
לסיכום
בעידן של היום בו מתכונים רבים וטובים מפוזרים ברחבי האינטרנט, כל אחד יכול להפוך לבשלן מדופלם. אין צורך בכישורים מיוחדים או בהבנה נרחבת בקולינריה, שכן הקפדה על חומרי גלם טובים וקריאה נכונה של המתכון תוביל אתכם לבשל ארוחה שכולם יאהבו.
הכנתם את המתכון? ספרו לנו, ושיהיה בתאבון!