מתכון לעוגת טרמיסו קפה ארומטית

עוגת טירמיסו היא ללא ספק אחד הקינוחים המיוחדים והאהובים ביותר שיש. העוגה לא קשה להכנה, והמצרכים הנדרשים הם בסך הכל קפה איכותי, גבינת מסקרפונה מצוינת, והרבה השקעה ותשוקה בהכנת העוגה. הבאנו לכם מתכון מושלם לעוגת טירמיסו מושחתת במיוחד.

העוגה מכילה שכבות של עוגיות בישקוטי שנטבלו בקפה איכותי ומעולה וביניהם מילוי של קרם גבינת מסקרפונה נהדרת, כאשר מעל כל החבילה הזו יש קקאו. אם אתם צריכים להכין קינוח לארוחה משפחתית, רוצים להרשים באירוע חברתי, או סתם בא לכם לפנק את עצמכם, זו העוגה שאתם צריכים להכין!

 

המצרכים הנדרשים

אז מה צריך כדי להכין את העוגה?

  1. 3 ביצים במידה לארג'.
  2. 250 מיליליטר שמנת להקצפה עם 38% שומן.
  3. 2 כפות של פודינג אינסטנט וניל.
  4. קופסה אחת או 250 גרם של גבינת מסקרפונה מעולה.
  5. שליש כוס אספרסו מעולה, עדיף כמובן קפה שהוכן מפולים שנטחנו על ידי מטחנת קפה ידנית.
  6. שליש כוס ליקר קפה איכותי.
  7. חבילה אחת של עוגיות בישקוטי.

 

איך מכינים את העוגה?

אחרי שאספנו את כל המצרכים ובדקנו שיש לנו כל מצרך זמין בהישג יד הגיע הזמן לעבור לשלב ההכנה של העוגה.

  1. כדי להכין את קרם הגבינות יש להקציף במיקסר את החלמונים בתוספת סוכר עד שתתקבל תערובת בהירה ותפוחה, הזמן המשוער הוא כ- 3 דקות.
  2. להקציף בקערה נוספת את הפודינג אינסטנט יחד עם השמנת המתוקה עד שתתקבל קפצת רכה (חשוב לעצור בשלב הזה ולא להמשיך להקיץ עד שתיווצר קצפת נוקשה).
  3. מוסיפים לשמנת ולפודינג את גבינת המסקרפונה וממשיכים להקציף עוד דקה בערך עד שנוצר לנו קרם יציב.

 

כאן אנו עוברים לשלב ההכנה של העוגה עצמה:

  1. מניחים על התבנית ניילון נצמד.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את האספרסו שהכנו יחד עם ליקר הקפה.
  3. טובלים את עוגיות הבישקוטי בקערה עם תערובת הקפה במשך שנייה אחת לכל צד של העוגייה, ומניחים על התבנית עד שנוצרת שכבה אחידה וצפופה בחלק התחתון של התבנית, ממש כמו 'רצפה'.
  4. שופכים כחצי מתערובת הגבינות על שכבת עוגיות הבישקוטי ומיישרים את התערובת.
  5. טובלים שוב עוגיות בישקוטי בתערובת הקפה למשך שנייה אחת עבור כל צד של העוגייה ובונים קומה נוספת של עוגיות, עליה שופכים את החצי השני של תערובת הגבינות ומיישרים את התערובת.
  6. לאחר סיום העבודה מצפים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים את העוגה למקפיא לפרק זמן של 6 שעות לכל הפחות.
  7. זהו זה, סיימנו! העוגה מוכנה, לא לשכוח לפזר עליה אבקת קקאו לפני ההגשה. בתיאבון!

 

לסיכום

עוגת טירמיסו היא קינוח מושלם. מדובר על עוגה טעימה מאוד, הכנת העוגה לא דורשת עבודה קשה במיוחד או חומרי גלם שקשה להשיג בחנויות רגילות. פשוט להכין וליהנות!

עוגת קפה טירמיסו

 

אולי יעניין אותך גם