מתכון להכנת אקלר במילוי קרם קפה

אקלר הוא שמה של הפחזנית הארוכה, ואולי גם האחות היותר פוטוגנית שלה. מדובר בקינוח העשוי מבצק רבוך הנאפה בצורתו המלבנית כך שהוא חלול בפנים ומוכן לקבל כל קרם שתרצו למלא אותו. איך מכינים אקלרים במילוי קרם קפה? מי שרוצה להתפנק עוד יותר, יכול גם להוסיף ציפוי קפה מפנק!

 

הכנת הקרם קפה

 

מצרכים

350 גרם חלב.

4 חלמונים.

25 גרם קורנפלור.

70 גרם סוכר.

90 גרם שמנת מתוקה.

2 כפות קפה נמס.

 

הוראות הכנה

  • נערבב את החלב יחד עם אבקת הקפה הנמס בסיר ונחמם על להבה נמוכה.
  • בקערה, טורפים את ארבעת החלמונים עם הקורנפלור והסוכר.
  • שופכים שליש מהחלב הרותח אל הקערה עם החלמונים ומערבבים במהירות עד לאיחוד המצרכים. את התערובת שהתקבלה בקערה שופכים לסיר חלב שעל האש וממשיכים לבשל עוד עד שהקרם מתחיל להסמיך.
  • את הקרם שהכנו נכסה בניילון נצמד ונכנס למקרר. בזמן ההכנה של האקלרים, הקרם שלנו יתייצב.
  • לאחר שהאקלרים שלנו מוכנים והקרם נח מעט במקרר, נטרוף את הקרם שוב בעזרת מטרפה או מיקסר, עד שיתקבל מרקם חלק.
  • הקציפו את השמנת מתוקה והוסיפו לתערובת הקרם בעזרת לקקן.

 

הכנת האקלרים

 

מצרכים

140 גרם חלב.

מעט מלח.

10 גרם סוכר.

85 גרם חמאה.

70 גרם מים.

125 גרם קמח.

3 ביצים.

 

הוראות הכנה

  • ראשית דאגו לחמם את התנור על 180 מעלות.
  • בסיר, ערבבו את החלב, המלח, הסוכר, החמאה והמים (המתינו עם הקמח והביצים).
  • ערבבו את המצרכים הללו יחד על האש עד שהתערובת תגיע לרתיחה.
  • ברגע שהתערובת רותחת, שופכים את הקמח וממשיכים לערבב טוב עד שרואים שהתערובת מעט נדבקת לתחתית הסיר.
  • על מנת לקרר את הבצק, העבירו אותו למיקסר או לקערה וערבבו עד שתרגישו שהבצק לא רותח.
  • לפני שאתם מוסיפים את הביצים לתערובת, טרפו אותם יחד ואז שפכו בהדרגה את הביצים תוך כדי שאתם מערבבים את הבצק. הבצק צריך לצאת לא יבש מידי אבל גם לא ספוג מידי בנוזלים.
  • העבירו את הבלילה לשקית זילוף (רצוי עם צנתר מחורר) וזלפו את האקלרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • זמן אפייה: 20 דקות.

 

הכנת ציפוי (למי שרוצה)

מצרכים.

כף מים.

שתי כפות אבקת נס קפה.

100 גרם פונדנט.

 

הוראות הכנה

  • ערבבו את הקפה עם המים.
  • שפכו את תערובת הקפה והמים מעל הפונדנט וחממו במיקרוגל כשאתם עוצרים כל כמה שניות לערבוב קל.
  • הציפוי מוכן ברגע שהוא מתחיל להתחמם.

 

מילוי האקלרים

  • העבירו את הקרם לשקית זילוף.
  • בעזרת סכין, צרו חור קטן בתחתית האקלר האפוי (מומלץ ליצור חור אחד בכל צד) ומלאו את האקלר בקרם.
  • החזיקו את האקלר בידיכם כאשר החלק העליון שלו פונה כלפי מטה, וטבלו אותו בציפוי שהכנתם. נערו את האקלר בזהירות לפני שאתם הופכים אותו בחזרה.

מתכון להכנת אקלר במילוי קרם קפה

אולי יעניין אותך גם

מתכון לקרם ברולה קלאסי
קינוחים
מתכון לקרם ברולה קלאסי

מדובר אולי בקינוח המפתה בעולם, ביס של קראנץ׳ ונימוחות בכף אחת שיכולה לשגע את החושים ברגע – אז איך עושים את זה בכלל? אולי זה

קרא עוד »
מתכון להכנת קרמשניט
קינוחים
מתכון להכנת קרמשניט

עוגת קרם שניט היא קינוח אירופי קלאסי ומהמם, בגרמניה קוראים לו קרם שניט, בצרפת מילפיי ולפעמים גם עוגת נפוליאון והוא בנוי משכבות של בצק וקרם

קרא עוד »