יום העצמאות הוא בהחלט אחד החגים האהובים עלינו בישראל – מנגלים בכל פינה, חגיגות בחוץ והתכנסויות משפחתיות. אבל יד על הלב, כמה פעמים מצאתם את עצמכם מתרוצצים במטבח ומפספסים את כל הכיף? הפתרון פשוט: מתכונים שאפשר להכין מראש!
סוד השף מאפרת סיאצ'י:
"תאמינו לי שאחרי שנים של בישולים מהירים, הסוד הכי גדול שלי לאירוח מוצלח הוא 'הכנה חכמה, לא קשה'. למשל, החומוס הביתי שלנו – אין סיבה להשרות ולהתעסק שעות. עם קופסת שימורים פשוטה אפשר להכין חומוס מעולה ב-10 דקות בדיוק!
ועוד טריק קטן שלי? אני מכינה מרינדה בסיסית אחת ומחלקת לשלוש קערות עם 'טוויסטים' שונים – באחת מוסיפה דבש, בשנייה רוטב סויה ובשלישית צ'ילי. ככה בפעולה אחת יש לי מגוון טעמים לבשרים שונים. זכרו – מתכון מוצלח הוא לא בהכרח מסובך, בדרך כלל ההיפך הוא הנכון!"
להלן 18 מתכונים ליום העצמאות שתוכלו להכין הרבה לפני שהאורחים מגיעים. הכל פשוט, טעים וממש מתאים לאווירה הישראלית של החג.
סלטים וממרחים להכנה מראש
1. חומוס ביתי
יש משהו יותר ישראלי מחומוס ביום העצמאות? בקושי! עם חומוס מקופסת שימורים אפשר להכין ממרח מושלם תוך 10 דקות, לשמור במקרר, ופשוט לשלוף ביום החג עצמו. קל, מהיר, וכולם אוהבים.
קרדיט תמונה של מתכון חומוס ביתי מאתר מתכונים ב10 דקות
2. סלט חצילים בטחינה
קולים חצילים יום לפני, מקלפים ומערבבים עם טחינה, שום, לימון ותבלינים. אין דרך פשוטה יותר להרשים, והסלט הזה רק נהיה טעים יותר אחרי לילה במקרר.
3. סלט ג'עלוק מרוקאי
ג'עלוק הוא אחד מאותם סלטים שמרגישים כמו גילוי קולינרי! שילוב מושלם של חצילים ופלפלים קלויים עם תבלינים מרוקאים. הטעם המעושן והעמוק שלו משתלב נהדר עם כל מה שבא מהמנגל, והוא אפילו יותר טעים אחרי יום במקרר.
4. ממרח פלפלים קלויים וטחינה
פלפלים קלויים, טחינה גולמית, שום ולימון – והתוצאה היא ממרח צבעוני וטעים להפליא. מושלם למריחה על פיתות או כתוספת לבשר. מחזיק מעמד כמה ימים במקרר ומוסיף צבע לשולחן.
5. סלט תפוחי אדמה קלאסי
תפוחי אדמה, בצל סגול, מלפפונים חמוצים, ביצים קשות ושמיר – אי אפשר לטעות עם הקלאסיקה הזו. אפשר להכין יום-יומיים מראש והטעם רק משתבח. תוספת מושלמת לכל בשר מהמנגל.
6. סלט סלק
סלט סלק זה קלאסיקה ישראלית! הצבע האדום העז והטעם המתקתק-אדמתי הופכים אותו לתוספת מושלמת לכל ארוחת חג. מבשלים, חותכים, מתבלים – והופס, יש לכם סלט שרק משתבח אחרי יום-יומיים במקרר.
קרדיט תמונה של מתכון סלט סלק מבושל מאתר מתכונים ב10 דקות
תוספות שמתקתקים מראש
7. תפוחי אדמה ובטטות בתנור
חותכים, מתבלים, אופים, מקררים – וביום החג רק מחממים 10 דקות. תוספת צבעונית, טעימה וקלה להכנה שכולם אוהבים.
8. בצלים שלמים מקורמלים בבלסמי
אם עוד לא ניסיתם את זה, הגיע הזמן! חותכים חריץ בבצלים שלמים, מטפטפים שמן זית וחומץ בלסמי, מוסיפים סוכר חום, מלח ותימין, ואופים לאט. התוצאה מדהימה – בצלים רכים ומתקתקים שאפשר להכין יומיים מראש ולהגיש בטמפרטורת החדר לצד הבשרים.
מנות עיקריות ותוספות מיוחדות
9. שום קונפי להעשרת טעמים
שום קונפי זה כמו סוד קטן של שפים מקצועיים שעכשיו גם אתם יכולים להכין בקלות! מבשלים שיני שום בשמן זית על אש נמוכה במשך כשעה. התוצאה? שום רך, מתקתק ועשיר בטעמים שאפשר להכין אפילו שבוע מראש. אפשר למרוח על לחם, להוסיף למרינדות או פשוט להגיש לצד הבשרים. והשמן המתובל שנשאר? בונוס מושלם!
10. סביח זריז
אפשר להכין כמעט הכל מראש – לקלות חצילים, להכין ביצים קשות ולשמור במקרר. ביום האירוח רק מרכיבים: פיתה, טחינה, חציל, ביצה, סלט קצוץ ומעט עמבה. ארוחה מושלמת בדקות בלי להתעסק עם טיגונים ביום העצמאות עצמו.
11. שיפודי עוף במרינדה
מכינים מרינדה (אני ממליצה על שילוב של דבש, סויה, שום ותבלינים), משרים את העוף יום לפני, משפדים ושומרים במקרר. כשהאורחים מגיעים, פשוט מניחים על האש – והופס, יש לכם מנה עיקרית מוכנה!
12. המבורגרים ביתיים מוכנים להקפאה
מכינים תערובת בשר, יוצרים קציצות ומקפיאים בין דפי אפייה. אפשר להכין אפילו שבוע מראש! מוציאים מהמקפיא כשעה לפני הצלייה, וזהו, אתם מוכנים.
קרדיט תמונה של המבורגר עסיסי מאתר מתכונים ב10 דקות
13. פרגיות במרינדת לימון וזעתר
זה פשוט עובד: משרים פרגיות בשמן זית, לימון, זעתר ושום יום-יומיים לפני החג. ככל שהן שוהות יותר במרינדה, הן סופגות יותר טעמים ויוצאות יותר עסיסיות.
14. צלעות טלה בתבלינים
מכינים תערובת תבלינים, משפשפים על הצלעות ומשרים במקרר למשך לילה. הבשר סופג את התבלינים, והטעם משתבח. אורחים רעבים? צלעות טלה מתובלות היטב הן תמיד רעיון מנצח!
קינוח פשוט לסיום מתוק
15. לפתן פירות (או סלט פירות)
קינוח קליל ומרענן שמושלם אחרי ארוחת מנגל. מבשלים בסיר פירות העונה (תפוחים, אגסים, משמשים, שזיפים או כל שילוב שאוהבים) עם מעט סוכר, מקל קינמון, קליפת לימון ומעט מים. מבשלים עד שהפירות מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. אפשר להכין 2-3 ימים מראש ולשמור במקרר. משביע, בריא, ומתאים גם לאוכלי בשר שלא יכולים לאכול חלבי אחרי הארוחה.
16. גליליות ממולאות הקינוח המושלם שלא דורש אפייה! לוקחים ופלים גליליות, ממלאים בתערובת ממרח שוקולד מעורבב עם אגוזים טחונים וקוקוס, עוטפים בנייר כסף ומכניסים למקרר ללילה. חותכים לפרוסות אלכסוניות וההפתעה מובטחת! זה לא רק טעים וקל להכנה, אלא גם נשמר מצוין במקרר עד 4-5 ימים. בונוס: הילדים משתגעים על זה!
קרדיט תמונה של מתכון גליליות ממולאות (פרווה) מאתר מתכונים ב10 דקות
17. קראמבל תפוחים קלאסיקה ביתית שתמיד עובדת! מערבבים תפוחים חתוכים עם קינמון, סוכר חום ושמץ וניל, שופכים לתבנית ומכסים בשכבת פירורים עשירה מקמח, סוכר, קינמון וקצת שמן. אופים כבר יום לפני ומחממים מעט לפני ההגשה. הריח שימלא את הבית יקפיץ את האווירה, והטעם החמים והמנחם הוא סיום מושלם לארוחת החג. אפשר להגיש עם כדור גלידה פרווה למי שרוצה להשקיע קצת יותר.
18. מוס שוקולד פרווה קינוח מפנק שקל להכנה ואפשר להכין גם יומיים-שלושה מראש! אגוזי לוז קלויים, שוקולד מריר, קצת ליקר וקרם קוקוס – בלי ביצים או שמנת! פשוט ממיסים, מערבבים ומכניסים למקרר. התוצאה היא מוס עשיר, מתקתק במידה ופרווה לחלוטין, שמושלם אחרי ארוחת המנגל. אפשר להגיש בכוסות אישיות ולקשט עם מעט פירות יער או שבבי שוקולד לסיום מרשים.
למה הכנה מראש זה הדבר הכי חכם?
ההכנה מראש לא רק חוסכת לכם זמן והתרוצצויות, היא גם מפחיתה לחץ ומאפשרת לכם להנות מהאירוח. יתרה מכך, הרבה מהמנות – במיוחד הסלטים והממרחים – פשוט משתבחות אחרי יום במקרר, כשהטעמים מתמזגים.
למתכונים המלאים ועוד רעיונות מעולים ליום העצמאות, בקרו באתר מתכונים ב-10 דקות. שם תמצאו את כל מה שאתם צריכים להפוך את החג למוצלח, טעים ונטול לחץ!
חג עצמאות שמח, ושיהיה לכם טעים!