עולם הקולינריה כבר מזמן אימץ לחיקוי מוצרי אלכוהול שונים, וטבחים ושפים למדו לשלב אותם במגוון רחב של מאכלים בכדי להוסיף עומק, רובד טעמים וטוויסט יוצא דופן. בין שלל משקאות האלכוהול המגוונים והמיוחדים הקיימים, וודקה איכותית ויינות אדומים ולבנים הפכו לבולטים במיוחד בשילוב שלהם במאכלים וקינוחים. הכנו לכם שני מתכונים מופלאים שאתם חייבים לנסות!
פנה אלה וודקה
המנה האיטלקית-אמריקאית הזו היא קלאסית, מיוחדת וטעימה במיוחד אשר תתאים היטב לחיך הישראלי. מנת הפסטה הזו מקבלת את המרקם העשיר והקרמי שלה מהשמנת המתוקה שמשתלב באופן מושלם עם טעמה הייחודי והקליל של הוודקה. הנה מתכון קליל ומהיר למנת הפסטה המפנקת.
רכיבים:
– 400 גרם פסטה פנה מבושלת
– 2 כפות שמן זית
– 3 שיני שום, קצוצות
– 1/2 כוס וודקה ואן גוך
– 1 כוס שמנת מתוקה 32%
– 1 כוס עגבניות טריות מרוסקות
– 1/2 כפית פתיתי צ'ילי חריף
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם
– עלי בזיליקום טריים קצוצים
– גבינת פרמזן מגורדת
הוראות הכנה:
- מבשלים פסטה פנה לפי הוראות הכתובות בגב האריזה, עד לדרגת אל-דנטה (בכדי להגיע לרמת הכנה זו, מומלץ לבשל את הפסטה כ-2 דקות פחות), מסננים ומניחים בצד.
- במחבת גדולה מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים שום ומטגנים כדקה.
- יוצקים פנימה וודקה ואן גוך ומבשלים עוד 2 דקות, נותנים לאלכוהול להתאדות.
- מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות ופתיתי צ'ילי.
- מנמיכים את האש ומוזגים פנימה שמנת מתוקה תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת רוטב אחיד. מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים אל הרוטב את הפנה המבושלת ומערבבים לציפוי אחיד. מבשלים עוד 2-3 דקות.
- מגישים חם, מעוטר בעלי בזיליקום קצוצים וגבינת פרמזן מגוררת.
קדירת בשר ויין
בשר בקר ויין אדום הם שילוב מנצח. בין אם מדובר בנתח סטייק עסיסי לצד כוס יין אדום משובח, או בקדירה בבישול איטי וארוך המשלב אותם יחד באותו סיר, מדובר בשילוב מושלם המעניק חוויה קולינרית מושלמת. הנה מתכון קל ומנצח לקדירת בשר עם יין אדום.
רכיבים:
– קילו בשר שפונדרה
– מלח ופלפל שחור גרוס
– 2 כפות שמן זית
– 1 בצל חתוך לקוביות
– 3 שיני שום, קצוצות
– 2 גזרים קלופים וחתוכים
– 2 גבעולי סלרי חתוכים
– 2 כוסות יין אדום משובח
– 2 כפות רסק עגבניות
– 4 ענפי טימין טרי
– 3 עלי דפנה
הוראות:
- חותכים ומתבלים את הבשר בנדיבות במלח ופלפל.
- בסיר רחב ועמוק מחממים שמן זית ומשחימים את הבשר עד שהוא צרוב היטב מכל הצדדים.
- לסיר מוסיפים בצל, שום, גזר וסלרי ומטגנים כ-5 דקות.
- יוצקים פנימה יין אדום ומוסיפים רסק עגבניות, טימין ועלי דפנה. מביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומנמיכים את האש למשך כשעתיים-שלוש.
- מגישים חם, מעוטר בפטרוזיליה קצוצה ומומלץ לצד כוס יין אדום ופירה קרמי.
לסיכום
רובנו רגילים שמשקאות אלכוהולים הם בדרך כלל לצד המנות המפנקות אותן אנחנו מכינים. אך תתפלאו לגלות עד כמה הם יכולים לשדרג ולהקפיץ מגוון מנות, להוסיף להן עומק וטעמים ייחודיים.