יין כתום כבר שתיתם? כיצד יוצרים יין כתום ומהם יתרונותיו?

בעולם היין, כולנו מכירים את החלוקה ליין אדום ויין לבן. לכל אחד מאיתנו יש את ההעדפות שלו, שכוללות את צבע היין שהוא אוהב, הזן האהוב עליו ועוד שלל נתונים אולם נראה שהחלוקה המרכזית של יין לפי צבעים נותרה בעינה. עם זאת, יש סוג שלישי של יין שאותו רק חובבי יין אמיתי מכירים – יין כתום. אם אתם לא יודעים על מה מדובר, אנחנו כאן כדי לספר לכם עליו.

 

יין כתום

יין כתום, כפי שניתן להבין מהשם שלו הוא יין שלא ניתן לקטלג אותו בתור יין אדום אך גם לא בתור יין לבן. מדובר למעשה על סוג נוסף של יין, שהצבע שלו כתום, אולם הצבע זה לא המרכיב היחיד שמבדיל אותו משאר סוגי היינות. כדי להבין לעומק מהו בדיוק יין כתום, חשוב לחזור אחורה לתהליכי הייצור של היין, ולהבין איך בדיוק נוצר הסוג הזה. דרך היין כאן כדי לספר לכם את מה שחשוב לדעת על זה.

יין כתום

תהליך הייצור וצבע היין

בניגוד למה שאולי היינו יכולים לחשוב בתור ילדים, הצבע של היין אינו קשור רק לזן הענבים שממנו הוא מופק. לא משנה איזה ענבים תסחטו, הנוזל שיהיה מהם לא יהיה בצבע אדום, והצבע שלו יהיה קרוב יותר לזה שיש ליין לבן. אם כן, השאלה המתבקשת היא מה בדיוק מעניק ליין את הצבע שלו, והתשובה היא תהליך התסיסה שלו.

לאורך שהענבים נצברים והנוזל ממוצה מהם, הדרך להפיק יין היא לתת לענבים לעמוד במשך זמן מה. בזמן הזה הענבים יתססו ואז נקבל את היין שאנחנו כל כך אוהבים. מה שמשפיע על צבע היין הוא השאלה האם קליפות הענבים לוקחות חלק בתהליך התסיסה או שהן מוסרות עוד לפניו. ביין לבן, הקליפות לא לוקחות חלק בתהליך התסיסה, אולם ביין אדום דווקא כן.

 

מה קורה ביין כתום

כדי לקבל יין כתום מבצעים תהליך של הפקת יין אדום, כלומר התססה של ענבים יחד עם הקליפות שלהם רק שהזנים שעליהם התהליך מבוצע אלו זנים של יין לבן. מה שיוצא בסיום התהליך הוא יין שהצבע שלו יכול להזכיר לכם צבע כתום, אולם הטעם שלו קרוב הרבה יותר להיות טעם של יין אדום מאשר ין לבן. הסיבה היא שתהליך ההתססה משפיע בצורה דומיננטית על הטעם של היין, וכיון שהתהליך הזה מבוצע כמו ביין אדום, הטעם של היין הכתום דומה יותר אליו.

 

לסיכום

יין כתום הוא יין שמופק בצורה שבה מכינים יין אדום, רק שהזנים שמהם הוא מופק הם זנים של יין לבן. היין מקבל טעם דומיננטי שלא קיים בסוגים אחרים של יין. בשל טעמו העז של היין, מומלץ לשתות אותו לצד מאכלים בעלי טעם חזק, כיון שבמצב אחר הטעם של היין ייגבר.

יינות תפוז

אולי יעניין אותך גם