חיפוש

4 מתכונים פרווה שחייבים לנסות בבית

אם אתם מחפשים מתכונים פרווה שיהיו מעולים לארוחת שבת וטעימים לכל הגילאים ללא יוצא מן הכלל.

הנה ארבעה מתכונים שיכולים לשדרג את הארוחה ודורשים מינימום זמן.

כולנו יודעים איזה לחץ יש בבישולים לפני כניסת שבת לכן חייבים מתכונים פרווה  שיתאימו לכל ארוחה ויהיו מאוד קלי םלהכנה ככה שתוכלו להכנס לשבת בנחת ובלי דאגה. כמובן שלכל המתכונים אפשר להוסיף טאצ' אישי ובעיקר שיהיה לכם בתיאבון.

 

  1. חצילים מטוגנים

תוספת קריספית ולארוחה, נחטף תמיד והכי מפנק כשמוגש עם זליגת טחינה מעל

מצרכים:

  • 2 חצילים
  • ביצה
  • פפריקה
  • כמון
  • מלח
  • כורכום

אופן הכנה: פורסים את החצילים לפרוסות עגולות. מערבבים את הביצה עם התבלינים. לטבול כל חציל בביצה ואז בפירורי לחם לסירוגין. אחרי פעמיים יש לטגן בשמן חם ובתיאבון.

 

  1. פילה אמנון בתנור, קל בריא וטעים. תיבול קלאסי שקל להכין.

מצרכים:

  • 6-7 פילה מושט( אמנון ) מופשרים
  • 1 לימון סחוט
  • לתיבול הדג:
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כפית פפריקה אדומה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פטרוזיליה יבשה
  • שן שום כתושה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מים

הוראות הכנה:  דג אמנון קודם צריך השרייה לפני האפייה. את ההשרייה מבצעים בקערה עם לימון ומלח כחצי שעה. ככה לא יהיה ריח וטעם לוואי לדג. לאחר חצי שעה של השרייה תשטפו טוב את הדגים והניחו על תבנית אפייה משומנת.

בקערה נפרדת ערבבו את מצרכי התיבול, שמן שום מים פפריקה פטרוזיליה  וכורכום. בעזרת מברשת תמרחו בנדיבות את הרוטב על הדגים משני הצדדים. תאפו את זה בתנור ב180 מעלות כ18 דקות. האמנון יקבל צבע. הדג יהיה מעולה ישר מהתבנית.

 

  1. סלט כרוב אדום וקשיו

סלט חגיגי טעים ומשודרג

  • ½ כרוב אדום
  • 1 גזר
  • מעט כוסברה קצוצה
  • מעט פטרוזיליה
  • ½ כוס אגוזי קשיו
  • רוטב לסלט-
  • 2 כפות חומץ לבן
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח פלפל
  • כמון
  • דבש

הוראות הכנה: יש לקצוץ את הכרובים ואת שאר היקרות. לערבב היטב את כל מצרכי הסלט לאחר מכן יש לערבב את כל המצרכים לרוטב. לערבב הכל ביחד עד שהכל מכוסה היטב. את הסלט יש לשים במקרר לחצי שעה בערך עד לריכוך של הכרוב. לפני הגשה יש לפזר מעט את הקשיו מעל ובתיאבון.

 

  1. חטיף שוקולד אגוזים

משהו שילדים ומבוגרים יאהבו, שדרוג מעניין לכדורי שוקולד

מצרכים:

  • 200 גרם שוקולד
  • 1 כוס טחינה גולמית או חמאת בוטנים
  • קורט מלח
  • 200 גרם אגוזים קלויים וקצוצים גס
  • תוספת של אגוזים שאתם אוהבים

אופן הכנה: שוברים את השוקולד לקוביות, מוסיפים את הטחינה או החמאת בוטנים וממיסים ביחד. אפשר להמיס במיקרוגל או בסיר. לאחר שהכל נמס מוסיפים את האגוזים הקלויים ומערבבים עד שאחיד. לאחר מכן יוצקים לתבנית באופן שווה ומקפיאים למשך שעה. חותכים לפרוסות ומוכן להגשה.

קינוח

 

אולי יעניין אותך גם

טבח
בלוג האוכל
כיצד מתכננים מטבח תעשייתי?

  תכנון של מטבח תעשייתי שונה בצורה משמעותית מתכנון של מטבח ביתי. החל מסדרי הגודל של ציוד, כניסת ספקים, חומרים וכיו"ב, כל הדברים הללו דורשים

קרא עוד »
בצקים
בלוג האוכל
שלושה מתכונים למטבח החדש

רכשתם מטבח חדש בפנל מטבחים, החברה המובילה בארץ לעיצוב וייצור מטבחי יוקרה, ועכשיו ממש בא לכם לבשל משהו. בשבילכם בחרנו שלושה מתכונים מטריפים שתוכלו לבשל

קרא עוד »