• טלפון: 09-9511177
  • כתובת: שנקר 7, הרצליה פיתוח
  • להזמנת משלוחים: לחצו כאן
  • כשר
  • שתפו אותנו:
  • Language
  • טלפוןנווטו אלינו

    הציוד הכי חשוב למטבח של מסעדת שף

    בכל מסעדת שף ישנם כמויות גדולות של כלים שכל מסעדת שף צריכה להכיל בשביל להכין את האוכל הדרוש. הציוד הגדול הוא הכרחי מכיוון שכל מסעדה חייבת להוציא כמויות גדולות של אוכל. מסעדות שף זקוקות לציוד הכרחי ואיכותי ולכן מכשירים כמו מקרר גלידות רגילות, זהו מכשיר שיש בכל מקום. את הציוד האיכותי והטוב ביותר יש לרכוש במקומות טובים ואיכותיים.

    איזה ציוד כל מסעדה צריכה לרכוש לעצמה?

    בכל מסעדת שף קיימים המון סוגים שונים של ציוד, להלן פירוט של הציוד ההכרחי לכל מסעדת שף על פי קטגוריות.

    ציוד בקטגורית כלים ואבזור

    הכלים והאבזור זהו ציוד הכרחי מבחינת ההכנה המוקדמת של האוכל:

    • עמדת חיתוך למסעדה – כל מסעדה חייבת בעמדת חיתוך לאוכל, גם לירקות וגם לבשר. בשביל הנוחות ובשביל מספר הטבחים הגדול של המסעדה, חייבת המסעדה בעמדה טובה ונוחה לחיתוך טוב.
    • עמדת סכינים מקצועית – כל סכין צריך את העמדה ואת הטיפול שלה. מסעדות שף מקצועיות הן מסעדות אשר משתמשות בסכיני שף מקצועיות למען חיתוך מקצועי ומושלם, הסיבה לכך היא שמסעדות שף הן מסעדות עם אוכל איכותי וייחודי בצורת הכנה טובה, ברמת שף.
    • בלנדר – לא תמיד כל חיתוך חייב להיעשות באמצעות סכין, למשל חיתוך למרקים או כתוספות על אוכל. לעומת זאת, סלטים נחתכים באמצעות סכין איכותית וטובה.
    • מכונת שטיפת כלים תעשייתית – הסועדים במסעדה מגיעים ללא הרף, לכן כל סועד שמפנה את מקומו, מגיעים במקומו עוד סועדים, לכן על מנת להספיק לנקות את כלי המטבח, זקוק השף לשוטף כלים, ושוטף כלים טוב הוא שוטף כלים שעומד בקצב. בשביל זה, המציאו את מכונת השטיפה, על מנת לייעל את תהליך השטיפה ואת המהירות. אומנם היא דורשת אחזקה ויחס טוב, אך היא חוסכת זמן יקר ורב.

    ציוד חשמלי לחימום וקירור

    ציוד חשמלי זהו לרוב הציוד הסופי של המזון, והמקרר שומר לנו על איכות וטריות המזון:

    • צ'יפסר – סועדים רבים שאוהבים לפקוד מסעדות שף, אוהבים גם צ'יפס, ובכללי דברים מטוגנים. צ'יפסר מקצועי הוא צ'יפסר שמביא את המוצר המטוגן לרמת טיגון כזאת שלא שורפת אותו, וגם מטגנת אותו מבפנים.
    • פלטת על האש חשמלית – מסעדות שף רבות משתמשות בפלטה זו. על מנת להשתמש במנגל גחלים, צריכים כוח אדם נוסף שיהיה אחראי על תחזוקת המנגל, על הגחלים ועל האוכל. פלטת על האש חשמלית מביאה תוצאות דומות לעל האש, נוחה לשימוש בגלל שהיא קרובה לשף ולטבחים עצמם.
    • תנור בישול – תנורי בישול נועדו בשביל דברים כמו לחמים, מאפים וסגנון האוכל הזה. חשוב מאוד לכלול את הציוד הזה בשביל מנות פתיחה כמו לחם.
    • מקרר תעשייתי – מקרר תעשייתי חובה בכל מקום עבודה על מנת לשמור על טריות האוכל, ולהכיל בתוכו כמויות גדולות של אוכל. קירור האוכל כולל קירור של בקבוקי שתייה, משקאות שונים ועוד. בנוסף חובה להקצות אזורים להקפאה, כגון מקרר מקפיא גלידות ועוד.
    מטבח של מסעדת שף

    שתפו אותנו: